Julshopping i juliga Göteborg

Göteborg har verkligen förvandlats sen förra veckan, från första advent har hela staden pyntats och blivit julig, även Jul På Liseberg har öppnat igen. Jag fullständigt älskar det, sitter hela kvällarna och slår in presenter, stöper ljus och stickar sockar, nej, men myser i alla fall ner mig i soffan med glögg, lussekatt och en god bok.

Var i stan idag och fick, efter att ha gått Vallgatan, Kunsgatan och andra bra julklapps-gator fram, handlat de sista julklapparna, vilket känns skönt eftersom jag ska åka bort över jul. Träffade även lilla rara flickan Emelie i stan. Hon var helt slut efter träning och sov på min axel under tågresan hem, helt ovetande om att just hennes julklapp fanns i en av påsarna bland mina fötter. Har nu äntligen kommit hem för dagen och kunnat sätta mig med lite läxor. Lussekatt, Chai och en fundersam min på det och ni har mig sittandes som jag gör nu. Det enda jag önskar nu är att jag nästa år har en lika söt vinterjacka som Blair hängandes i garderoben <3


Eva Mendes


Eva Mendes är otroligt vacker, men förutom hennes fantastiska kropp älskar jag hennes hår. Bryr nog mer om ansiktet på en ny person än kroppen. Om någon är utstrålar säkerhet och är nöjd med sin kropp bli den vacker bara för det. Det spelar ingen roll hur man ser ut så länge man är nöjd själv, även om mina egna krav är otroligt höga. Det kan nog vara bra med krav och målsättningar med, men förmodligen inte så höga som jag har.

Eva är en av mina inspirationskällor just nu (när det gäller hår och utseende), en annan är Blair Waldorf (som för övrigt kläs rig UNDERBART i Gossip Girl säsong två), även modeller som Karmen Pedaru och Abbey Lee inspirerar mig mycket. De designermärken som jag är mest förtjust i (läs besatt av) just nu är Odd Molly, Chloé, Lexington, Hanky Dory, Blank, Tommy Hilfinger, Armani Jeans och Calvin Klein. Älskar att inspireras, och gör det hela tiden.
Have a lovely day.

Whiteparty


I Lördags, måste säga att det faktiskt var en av de roligaste kvällarna jag haft på länge. Men vad annars kan man tro, kvartetten Emelie, Jennifer, Linnéa och Anna är ju så gott som oslagbar. Flickorna 3 gjorde sig iordning hos Emelie medan jag och Mr H kom åkande till festligheterna med tåg (läs limosine). Självklart var älskade P där, men träffade mest nya människor och dansade hela natten lång! Som tur var inträffade inget sånt här mig (se bild) men några andra fick både Vin och Champagne hällt över sig. Det ryktades även om att E hade ett litet "äventyr" tillsammans med en viss Linus Ljungblom..
Natten spenderades tillsammans med den sötaste flickan jag känner (little j), som knappt hann innanför dörren innan hon somnade. Vi hoppas på fler kvällar som denna <3

Chai & SOLO


Åh, här var det inte aktivt. Har haft så mycket som gått runt i mitt huvud och inte haft någon tid för att blogga. Har istället spenderat timmar i telefon med älskade P, framför GG med E och i köket för att fixa den perfekta latten (har ju äntligen inhandlat ny mjölkskummare!). Har även tvingats plugga en hel del, vill få allt gjort så jag har tid med P när han kommer hem på torsdag.
Några andra roliga saker jag ordnat med sen sist är:
  • Shoppat söta underkläder, bikinis och spetstrosor på www.VictoriasSecret.com
  • Kommit på vad jag ska köpa i julklapp till min pojkvän (äntligen)
  • Haft mys med dans-flickorna och festat hela natten lång i fint sällskap av little J, miss E och Anna von P
  • Sett New Moon med de Twilight-galningar jag umgås med (Gå och se den!)

Tänkte även försöka ta mig en sväng förbi stan i helgen för att handla julklappar till E & P. Kanske även hinner med en fika med Mr Lagergren? Hade varit alldeles utormordentligt trevligt (:

Nu ska jag läsa SOLO över en kopp Chai och försöka varva ner lite innan jag ska sova. Hoppas även på att P ska hinna hem och ringa mig innan det blir allt för sent, men eftersom han har kvällstjänst ikväll skulle jag tro att jag hoppas förgäves.. Det bästa är att jag vet att han saknar mig ändå <3

Springer i regnet

Känner faktiskt en väldig lust att (tro det eller ej) gå ut och springa, är så trött sen igår och kan behöva vakna lite och det finns inget bättre än träning då.
Little J sov här och för en kvart sen satt vi i köket och åt All Bran tillsammans, men hon skulle skynda sig iväg, vilket jag också skulle behöva göra.. Har 1000 saker planerade idag, men tänkte först ta en liten joggingtur (: Berättar mer om Whitepartyt senare, men kan bara säga att det var hur kul som helst! xo L

Mys hos P ikväll

Äntligen hemma efter en lång dag och sitter nu och lyssnar på justin Timberlake och försöker slappna av lite. Ska snart iväg till P för myskväll med Twilight och Espressohouse's Hallon & Kardemummamuffins. Ska bli skönt att koppla av lite innan festen imogon. Men först ett snabbt avsnitt GG med min älskade syster, har inte träffat henne på en vecka känns det som, även om vi bor i samma hus..
Åkte till stora staden Göteborg direkt efter skolan idag för att luncha Sushi med Emelie, som blev galet förälskad i killen bakom oss i kön (Om du som var på Supersushi i Göteborg klockan halv 1 idag och stod bakom två flickor med en grön och en röd Odd Molly-jacka läser detta ring 0702-695025). Vi hann även fika med hennes franskagrupp innan hennes lektioner började igen. Spenderade resten av tiden att springa stan runt och desperat leta efter en vit klänning till imorgon kväll samt införskaffa lite nödvändiga saker (Dust It, rött nagellack och MJÖLKSKUMMARE!!) innan jag tog en sväng förbi dansgruppen och tränade lite. Köpte även med mig latte och mina favoritmuffins från EspressoHouse (hallon & krademumma) eftersom jag och P har 3 månader imorgon och han har namnsdag idag. Tänkte överraska honom lite, så hoppas han tycker lika mycket om dem som jag (:

Bara för att hon är så snygg!

E

Hemma från E. Vi hade det jättemysigt med cookies, GG och mycketmycket skvaller från La France. Nu springer jag huset runt och letar kläder till en fest i helgen och halva min garderob befinner sig på glovet.. ska på Whiteparty och har inget att ha på mig! Har ringt hela tjejligan men ingen har någonting att erbjuda och jag börjar tappa humöret. Har även blivit nekad ljusrosa så loppet är så gott som kört, men jag är inte den som ger sig och ja tänker minnsan komma i något totalt outstanding imorgon kväll!
Nu blir det hedding bed, imorgon är en ansträngande dag - skola, luncha sushi med E, shopping, coffee, home, plugg, sova hos P. Oh ja, imorgon händer mycket. Älskar när man är bokad hela dagen. Nu, Chai + sova!

vitt, hur svårt kan det va?

They shoot humpreys, Don't they?

Idag kommer det ut nya avsnitt av Gossip girl, hurray. Känns som om jag sett samma om och om igen hela veckan. Miss E kommer bli galen när hon får höra vad hon missat (3 avsnitt!!), vilket ger mig ännu en anledning att träffa henne (och att se Chuck igen). Känns ibland som enda anledningen till vår vänskap.. Gossip Girl och Chailatte. Nejnej, hon är en underbar vän <3 Nu blir det däremot Chai för min del, lite matte och speech för att senare ikväll avsluta med ett efterlängtat Gossip Girl episode 10!

Det bästa med GG är nog (förutom Chuck) alla underbara kläder dem har. Dör lite inombords varje gång jag inser att jag aldrig kommer ha råd att köpa underkläder, väskor och festklänningar à la Blair och Serena.

Hot as ELLE

Nu kanske ni förstår varför jag älskar ELLE? Kan inte göra annat när de producerar bilder som dessa. Årsprenumeration nästa! Nu blir det pedikyr och nya Gossip Girl-avsnitt med en stor kopp Chailatte (god bless EspressoHouse), sen sova för imorgon är det skola igen.. men Chailatte, ELLE och Gossip Girl piggar i alla fall upp en regnig söndag.

Victoria's Secret

Efter att ha suttit och kollat Victoria's Secret underkläder i bara en halvtimma består nu min önskelista till tomten av hälften underkläder, parfym och söta små ballerinatofflor. Handlade jättemycket på Victoria's Secret när jag var i New York i augusti och kan inte få nog av dem sen dess. Det är tur att det finns postorder!

Sommar


Sitter och bläddrar igenom tidningar från i somras och blir helt förälskad i badkläder, solhattar och klänningar som kostar alldeles förmycket för en fattig student som moi. Det är inte bra för mig att bli så beroende av kläder, särskilt inte dem som kostar så mycket. Borde nog tänka över mitt shoppingberoende.. Men har faktisk varit duktig och inte handlat så mycket denna månaden (har inget att göra med att mina pengar har varit hos mr H hela tiden..). Vill väldigt gärna in till stan idag eller i veckan, känner ett starkt behov av att införskaffa lite nyheter till le closet och dricka EspressoHouse's underbara Mocha. Emelie kommer hem nästa vecka med, ska ta med mig henne på en shoppingtur och bjuda henne på en fika så hon kan berätta precis allt som hänt i Frankrike!

Jag och little J hade självklart en underbar natt tillsammans igår, började hos mr H och slutade på en fest i Lerum. Vad som hände där emellan låter vi vara osagt. xoxo - nu ska jag kolla nya avsnitten av Gossip Girl innan P kommer hit.

Vad jag inte klarar mig utan


Detta är produkterna som orsakar ett evigt springande till affärerna för min del. Jag älskar Clinique, dem gör de överlägset bästa produkterna. Har även många favoriter från andra märken som jag inte kan gå en dag utan. Detta är produkter jag verkligen recomenderar och kostar dem lite extra är det för att dem verkligen fungerar. Smink med högt pris = (oftast) bra kvalité. Här är en lista på de märken som är ojämförbart bäst i sitt område enligt moi:

Naglellack - Nivea
Mascara och eyeliner - Lancôme
Ögonskugga - Clinique
Body/Ansiktslotion - Bioterm, Clinique
Läppar - Make Up Store
Parfym - Dior
Handlotion - Vaseline
Foundation - Clinique
Rouge - Clinique, Dior
Body Butter - The Body Shop
Lipglos - Vichy


Konsten att bli frisk

Börjar äntligen bli frisk från all förkylning, feber och huvudvärk nu. Så skönt! Har inte kunnat åka in till stan på över en vecka och mitt shoppingberoende börjar avta. Så vad är det som gör att man bli frisk, förutom sömn och mediciner? När jag mår bra psykiskt, mår min kropp bra = är man lycklig blir man frisk snabbare. Detta gäller i alla fall mig.

När jag är sjuk skämmer jag bort mig själv totalt, eftersom jag inte har så mycket annat att göra på dagarna - man kan ju knappt lämna sängen! Vardagslyx är det bästa jag vet och när jag är sjuk är det en del av min vardag. Så här är min miracle kur för att bli frisk.

  • Sov så mycket du kan, men inte på morgonen. Gå upp senast 10 så kroppen inte slappnar av för mycket under dagen, och lägg dig tidigt på kvällen. Läs gärna innan du somnar och varva ner med lugn musik. Det förbereder kroppen för vila och man har sedan lättare att somna.
  • Skäm bort dig själv, förutom plugg har man faktiskt tid med annat när man är sjuk, som att läsa en god bok eller se en bra film. Ha hemma-SPA med din bästa vän eller koppla av med en stor kopp Chailatte (tjejlatte) och en tidning. Allt som får dig att må bra är bra, nästan.
  • Bjud hem en vän, om så bara för en liten stund. Ha filmkväll, baka eller ta det bara lugnt, sitt med en kopp riktigt varm te och prata. Riktigt bra vänner kan man inte vara utan, inte ens när man är sjuk.
  • Drick Te, det helar, det är nyttigt. Ja, det är bra för nästan allt, så länge vi snackar grönt (och yes det finns gröna varianter av Chai med).
  • Sluta inte äta, även om du inte har någon matlust (något jag kanske inte är något bra exempel på). Eftersom du inte rör dig lika mycket som vanligt behöver din kropp inte riktigt lika mycket näring som en dag då du är frisk, men för att bli frisk behöver kroppen all hjälp den kan få = mat.
  • Handla på postorder, för att stilla ditt shoppingberoende och hålla dig borta från att springa i affärer, som skulle göra dig ännu mer sjuk. Håll dig även borta från all annan sorts träning och glöm gymet.
  • Ring din pojkvän, be honom komma över. Han om någon får dig garanterat att må bättre. Min lycka stavas Pontus.

Good luck dear.

Ella 9 år

Idag fyller min älskade lillasyster 9 år. Önskar dig all lycka i världen, jag älskar dig (:

Diorlisse

Gör mig iordning för skolan, målar naglar, frukost, läser ELLE, slänger ner de saker jag behöver i väskan, smink och hår. Älskar att göra mig i ordning, kreativiteten flödar (vilken kanske är orsaken till att jag inte kan välja outfit). Hälften av kläderna i min garderob befinner sig nu på golvet, tjusigt Linnéa. Blir antagligen älsklingsjeansen och en vit t-shirt, röda skor kanske?

Börjar bli frisk igen. Tänkte skriva hur jag bar mig åt när jag kommer tillbaka. Nu tänkte jag dra på mig min underbara röda jacka från Odd Molly, STOR halsduk och vantar, väskan på axeln. Nu bär det av mot l'école.

hade ju inte klagat på att få gå på modevisning nu. Alla dessa vackra höstkläder och ett litet avhopp i vardagen, vem åker med moi till Paris? snarast!

Inspiration.



Har nu suttit över två timmar på models.com och kollat fashion week, fotografer och kreationer. Det är en sådan otrolig inspirationskälla och idag känner jag mig tom och tar in allt mer än någonsin. Är förmodligen smått besatt av mode, men det är jag snarare glad över. Jag är en sån som inte behöver ha allt, bara jag får se det är jag lycklig. Det är därför ni ofta finner mig i NK, uppmärksamt spatserande. Jag älskar att shoppa, men ibland är shopping för mig att bara få se, se och prova och hänga tillbaka och återkomma om jag blir totalförälskad i något. Vilket är en händelse som brukar återkomma. Önskar att jag en dag bli framgångsrik (clothing design & arkitektur) och har råd med allt jag önskar mig. Det är nog mitt livs dröm.


Habegär

åh vad det finns mycket jag vill ha idag - som coffee, pengar på kontot, nya kläder i garderoben, hemkörning sushi och miss E som myst ner sig i min säng och läser högt ur min smsinkorg (en vanlig sysselsättning à E). Hon är så söt när hon är busig.. eller det är hon alltid :) Min bästa vän Emelie Laussen. Ska åka hem till henne ikväll, blir nya Gossip Girl-avsnitt och massa skvaller antagligen. Sen på tisdag sticker hon till Frankrike o ska sova över hos en kille i en vecka, wiho. Go miss E!

vi får hoppas att din franska hostel-guy ser ut ungefär såhär.

Henke försöker lära mig att dricka "riktigt kaffe" : Espresso

Har du någonsin doppat pepparkaka i Espresso?
det är hur gott som helst (:

Curl Cream

Hade verkligen velat gå ut ikväll, men min förkylning hindrar mig. Saknar p så förfärligt också, tror inte han förstår hur mycket. Han får mig att känna mig lyckligare än någonsin tidigare. Han är en av de underbaraste människorna jag träffat. Hoppas han förstår det med.

Längtar så innerligt tills jag blir 18, då kan jag göra vad jag vill. Och p kommer hem på min födelsedag. En mycket fin present, ja. På tal om presenter är min önskelista till jul redan över ett papper, önskar mig så mycket saker. Fast det roligaste med presenter är att ge bort. Att se någon man tycker om bli helt överlycklig, som little J kommer bli när hon får se sin nya LV-väska som jag införskaffat åt henne..

Lyssnar på lite skön musik och mumsar chokladtryffel, tänkte kanske dra till Linus snart. Han kanske vill ha myskväll med moi? Hoppas det. Men först ska jag läsa ELLE och njuta av chokladen.


High Heels


Det är en sak jag hatar med att vara 1,74. Höga klackar är ett big no.
- men ack så snyggt!

räkor räkor räkor

mmm vad gott. M ringde mig precis och sa att vi får räkor till middag, YES! Herre vad gott, och inte ätit det sen i somras. Älskar allt som har med västkusten att göra (inkulsive räkor)

ja, gissa vem som kör?

älskar detta kortet på Viktor och moi

Du är min bästa vän


Sjuk

Har varit hemma från skolan idag, har råkat på en sån hemsk förkylning. Dumt av mig att gå till gymmet igår, mycket dumt.. Men det är förmodligen ganska bra för mig att vara hemma idag, då får jag tid att koppla av och få gjort lite franska mm som jag skjutit upp. Har spenderat dagen framför Sex And The City och Gossip Girl, bakade även Scones förut, nu blir det att hoppa ner i ett varmt och bubbligt bad, ansiktsmask också! MMMm vardagslyx (:


New York Nostalgi


En komplett dag

Detta är allt jag behöver idag, och så P då förstås.




Good morning upper east siders

Morgon morgon, Emelie åkte just härifrån. Hon skulle ha match kl 11, lycka till. Och påtal om match idag så skulle jag väldigt gärna vilja se IFK ta guldet ikväll. För övrigt tänkte jag ha plugg-dag idag (inräknat coffee, Gossip Girl, chai, ELLE, Breakfast at Tiffany's, yogurt och så lite matte). Förhoppningsvis en skön dag. Sen kommer P hit när-som-helst också. Han ska spendera morgonen här <3

Igår blev faktiskt en trevlig kväll. Dels tack vare E. Vi hade ju Helloweenfest här, och det är inte ofta Blair Waldorf, Serena Van der Woodsen, Dolores Umbridge, Roy och Roger och en och annan Talliban är på samma fest, men det var dem igår. Nice. Självklart orkade vi inte stanna hela kvällen utan åkte (eller det var tänkt att vi skulle åka, men istället timade vi fel tåg och fick gå hela vägen. Kul tyckte jag, "för i helvete Linnéa!" tyckte E) sen hem till Weddan Wedlin.  Greta var såklart där och det var kul att träffa henne igen, det var ju så längesen sist :) Det bästa med att festa med 18+ är att alla har körkort = man får skjts hem. Tack Poria. Emelie sov här hos mig (ännu en fördel med stor säng). Nästa helg blir det party med little J istället, eftersom det inte blev något denna helgen. Den människan är nog världens sötaste när hon sover, verkligen. Världens sötaste!

Nu kommer P, måste sluta.



Emelie blev lite sur när hon fick gå 100 m till festen

RSS 2.0
SoChic.se