Morgonstund

Mumsar pistagebröd, grekisk yoghurt och jordgubbar för min egna lilla morgonstund. Var uppe tidigt idag för yoga och pilates session på deck (det är 27 graderna och sådär härligt tropiskt varmt, med massor av vind och saltvattenstänk) - hur fantastiskt var inte det. Kan inte ens beskriva. Gick ut med yogamattan och hantlarna när det var kolsvart ute och fortfarande stjärnklart, men under min träningstimme gick det från mörkt svart till soligt och ljust med världens vackraste soluppgång över hela horisonten alldeles framför ögonen på mig där jag stod och gjorde yogaövningar. I die. Om man kan vara förälskad i havet måste jag ha en sjuk crush just nu. Ni kan ju redan räkna ut vad jag kommer göra klockan 6 am varje morgon från och med idag. Nu vaknar snart de andra så får skynda på att läsa igenom mina favoritbloggar och instagram, så mysig morgonläsning att vakna till:
 
Sofi Fahrman - Sofis Snapshots
Camilla Fogstedt - en av de bästa vännerna hemma i Göteborg
Tuva Malmö - träning, frukostbilder, inspiration
Elin Kling - Style by Kling
Karin Olofsson - allt om löpning
 
Bisou, Moi.

Update

Liten bildbomb från de senaste dagarna på vår crossing. Just nu befinner vi oss någon stans mellan Kanarieöarna och Miami, mitt i Atlanten. Det var varit sol och blå himmel nästan varje dag och jag har passat på att sola och bättra på brännan så mycket jag kan. Älskar detta, havet, sol, delfiner (!) och mys på deck. Igår bakade vi pepparkakor och julgodis och idag började vi förbereda inför en inbokad charter i december. Massor som händer just nu på jobb och träningsfronten men ska försöka uppdatera så mycket jag kan ändå. Nu BOOST-te och lussekatt innan bed.

Lata dagar och massor med mys på deck.
DELFINER nästan varje morgon och ja såhär vacker är soluppgången över Atlanten. I die.

Vi nådde Las Palmas, Gran Canaria med 27 grader, sol, tender action och taning på deck. Mmm!
 

Panoramaview


Såhär ser det ut där jag tränar på helideck (högsta decket, fem våningar upp, där vi har vår helikopterplattform). Hade inte kunnat hitta en bättre plats att göra situps och yoga - fantastisk panoramaview åt alla håll, hav hav hav och otroligt vacker himmel. Ni ska se när det är solnedgång här, kommer aldrig lyckas få en bild som är lika vacker som havet då. Igår blev det fokus mage, armar och rygg. Har varit så blåsigt och gungigt det sista så har inte kunnat träna ben alls för man kan inte hålla balansen. Får bli en riktigt lång och jobbig löparrunda när vi kommer fram till Miami istället. Nu amerikanska pannkakor med sirap och kanel och äpple START till frukost (en av mina julklappar jag fick i Las Palmas). Sol, klar himmel och 25 grader idag. Otroligt lycklig för det betyder soool på deck.


Bisou, Moi.


SPA steamroom

Mumsar kokosflingor och apelsin till frukost idag. Försöker äta nyttigt även om jag måste få i mig mycket kolhydrater nu för att magen ska må bra när kroppen ständigt ät in motion. Det gungar fortfarande urmycket så det blir troligtvis inte mycket till jobb idag heller (vi får inte ens gå i trapporna för att det är så lätt att ramla). Igår spenderade jag nästan hela dagen på deck, låg i solen och läste en bok, bättrade på brännan och hjälpte killarna från deck departement att polera lite metalldetaljer (när vi var färdiga började vi om och polerade alla igen och igen haha och där satt vi och nöjt i solen med SHM på högsta volym). Känner bara hur hamnade jag här egentligen, i solen på akterdeck på världens lyxigaste båt i 19 graders värme, med bara ben, fransk pedikyr på tårna (yes vi hade SPA-dag i förrgår med hårinpackning, manikyr/pedikyr, facials och kokosnötsolja i vårt steamroom. Guests only egentligen men vi får passa på att testa det nu under crossingen. Har aldrig mått så bra. Där låg vi på keramik som kostar jag vet inte hur mycket och bara njöt. Helt underbart.), Marockanska kusten på babords sida och varma vindar som blåser in från Atlanten och styrbord. Kustlinjen är oändlig och likaså är stjärnhimlen på nätterna. Hängde över relingen igår kväll innan jag skulle sova och Gud vad starkt stjärnorna lyser här i Afrika jämfört med hemma. Kommer aldrig lämna detta.

Bisou, Moi.


 


Galet väder längs Afrikas västkust

Mumsar rostat franskt lantbröd, rooïbos te och grekisk yoghurt med äpple, havregryn och kanel nu på morgonen innan alla vaknar (går alltid upp supertidigt för egen liten mysstund - min favorittid på dagen). Det är inte 3-4 meter vågor som vi trodde det är 5-6 meter och har aldrig varit med om sådant gung sen jag var mini på vår båt hemma i swe under en galen resa från väderöarna en gång. Igår natt när det var som värst var det bara jag, min chief steward och kapten uppe och kunde kontrollera båten. Satt på bryggan (där man styr båten) med kapten och tittade ut över havet med vågor som slår upp över relingen och kastade båten 45 grader fram och tillbaka - sjukaste jag sett. Story continues..
 
Bisou, Moi.
 

Miami to Ibiza


Mumsar grekisk yoghurt med hallon och honong och jul-te.

Dag no. 3 på vår crossing över Atlanten. Passerade precis Ibiza. Varm och solig morgon med 15 grader men vi förväntar oss att det ska blåsa upp ordentligt med 4 meter vågor i eftermiddag - spännande! Även om jag älskar havet och gunget ombord kan jag inte sluta längta tills det blir taning-varmt och jag kan bättra på brännan lite på pooldeck. Idag ska vi runda Afrika och Gibraltar sund och ta oss ner mot Kanarieöarna där det är 25 grader (och jag har julklappar väntande på mig hos vårt postkontor i Las Palmas IIH). Ge mig värme och soool nu merci.

Bisou, Moi.


Crossing & Christmas

Lämnat Toulon och franska rivieran idag för att korsa ATLANTEN och så småningom nå Miami / sis no. 1 och en av julklapparna från förra året - saknar julmys med familjen / snö och kallt hemma utanför köksfönstret när mamma skickar bilder / morgonens famtastiska mysfrukost med rostat pistagebröd, bregott, grekisk yoghurt, havregryn, äpplebitar, kanel och thé de noël.

Andra Advent / julmarknad / shopping / training


Precis hemma från en heldag på stan. Började dagen med sovmorgon och mumsade grekisk yoghurt med hallon och honung, slog in julklappar och drack chailatte innan workout ute i solen (var underbar klarblå himmel, varmt och sol idag, bara vädret gjorde en lycklig). Resten av dagen promenerade M och jag runt i Toulon, besökte julmarknaden Jul på Liseberg men med vin chaud, ostar, Champagne, ostron och chocolat chaud noisette istället för marmelad från Värmland, knäckebröd, chokladkola och renskav) och shoppade jul-te, julklappar och grovstickade koftor (tydligen är det populärt att ha Christmas cardigan-tema på hemmafester under julen i UK och USA, något jag definitivt kommer ordna när jag kommer hem - jag menar hur beyond skulle det inte vara att ha en fest där alla ser ut som Mr. Darcy i Bridget Jones Dagbok?), drack chocolat chaud med vanilj och karamellsmak, mumsade mandelmacarons och choklad från Jeff de Bruges och nu myser jag i sängen med nya jul-tet och pepparkaka - Mmm.Riktigt lugn och välbehövlig mysdag.
 
Bisou de noël, Moi.

BOOST

Känner mig hemsk som inte tränat varje dag det senaste men nu blir det ändring på det (max två dagars vila utan träning)! Har lyckats äta nyttigt och regelbundet ändå så känner mig fortfarande ganska healty men ah träningen ska vi inte tala om - disappointed. Ska verkligen försöka ta tag i mitt "toning and taning projekt" inför beach winter season 2012/2013 i Caribbean så idag blir det to-die-of training i gymet, juice och smoothie making och yoga. Följer ingen diet längre utan äter bara nyttigt och inte för mycket, massor med frukt och berries, danskt rågbröd, yoghurt, avocado, sallad, tomat, franska ostar, havregryn och soyamjölk (skämmer bort mig lite med mörk choklad och pepparkakor med - men inte varje dag så kroppen får tillbaka suget). Märker verkligen att kroppen mår underbart när man boostar med nyttigheter och inte stoppar i sig socker och fett hela tiden - har fått både mer energi, finare lyster och mjukare hy, starkare hår och fastare mage, armar och ben. Man är helt enkelt mer high on life och snyggare när man tar han om sig ordentligt så från och med nu aurevoir pizza och croissants bonjour tight mage!tr
 
Boost, Moi.
 

training boost inspiration.

 

everything about chocolat

Choklad-boostar idag med kardemummatryffel à M.ade b.y M.ary (fantstisk bak-blogg!), och apelsinchoklad till frukost / Bilder från gårdagens shopping i chokladbutiken Jeff de Bruges.
 

julklappsshopping / chocolat / sista dagarna på rivieran


Julklappsshopping idag igen, kan ju inte låta bli med all jul-feeling här och känner att jag bör passa på innan vi lämnar land för två veckor till sjöss över Atlanten (avgång torsdag), Blev världens mjukaste Rudolf-strumpor och belgisk choklad till vår julklappslek på båten, ballerina med nitar, superfin ask med varmchokladpulver à mörk apelsinchokladssmak, choklad fondre-pinne à hasellnöt och dark chocolat-smak som man doppar i varm mjölk så smälter det (!) och blir varm choklad (testade idag och jag dog så gott det var), ny favorit-mys-tröja i  supermjukt material och Hunkydory inspirerad vit kavaj (perfekt för strandpartey i Miami) - fantastisk shoppingdag.

Bisou, Moi.

Dan's secret santa-present till vår julklappslek.

Mina nya älskade chocolat-fondre-pinnar - fullständigt underbara och beroendeframkallande.
 
 
 
 

första advent

Älskar julen och har minifirat sen min weekend hemma i swe men nu är det första advent och jul på riktigt IIH. Har mumsat pepparkakor, värmt glögg, spelat julmusik, shoppat julklappar och skrivit julkort till alla nära och kära där hemma hela helgen. Julen är verkligen en familjehögtid för mig så saknar familj och vänner lite extra just nu men hoppas ni har det bra hemma i snön bland julgranar, pepparkakor och julupplysta Göteborg - så vackert i stan under julen.
 
Glad första advent.

RSS 2.0
SoChic.se