Amanda Wakeley

Upptäckte idag en ny Designer när jag bläddrade igenom catwalkbilderna från London Fashionweek's visningar i helgen - Amanda Wakeley. Hennes kreationer är inget jag skulle kunna bära med ändå underbara, det var som om små söta bakelser dansade nedför catwalken. Det jag tycker mest om är färgerna, även om jag annars är en vitt-puder-beige-person så tycker jag det är kul med lite färgklickar ibland, men även ryggen är något hon lyckas oerhört bra med, näst in till enastående faktiskt.

photos by ELLE.

Weathering Heights

Vaknade alladeles för tidigt idag, så spenderade morgonen nerbäddad i sängen med yogurt, Chai och Svindlande Höjder, en underbar bok av Emily Jane Brontë som jag inte kan lägga ifrån mig. Fullkomligt älskar gamla och romantiska romaner, som Kulla Gulla, Deluxe och Desirée, men läser även kommersiella Chiclitböcker, som Gossip Girl och Bergdorf Blonds när jag behöver lite extra skvaller, Champagne, couture och festligheter i min vardag.

"Mr Heathcliff kontrasterar på ett egendomligt sätt mot sin omgivning och livsstil. Till utseendet är han mörk som en zigenare, till klädsel och sätt är han en gentleman, det vill säga gentleman i samma mening som många andra lantjunkare, butter och en smula vårdslös till det yttre, vilket dock motvägs av en god hållning och en spenstig figur. EN del kanske skulle vädra en smula uppkomlingshögfärd, men jag känner att dylikt är det inte frågan om och förstår instinktivt att hans reserverade sätt endast är motviljan att avslöja hans verkliga känslor vare sig av antiparti eller sympati."
- Weathering Heights by Emily Jane Brontë.

Boken kommer även att filmatiseras till våren med ingen mindre än Ed Westwick (som om inte konversationen vore bra nog) i rollen som Heathcliff. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar till denna film kommer upp på biograferna.

Eternity


Vet inte vad det är med mig, men bara älskar denna film från Calvin Klein.

Abbey Lee Kershaw

Visst är det orättvist att det finns personer som är så oerhöst mycket vackrare än andra?

Abbey Lee är en sådan person. Hon är en av de vackraste kvinnorna just ny enligt mig, tillsammans med Jessica Alba, Eva Mendes och Karmen Pedaru. Agyness Deyn och Heidi Klum posérar näst intill för blinda ögon här. Abbey Lee har blivit allt mer uppmärksammad som modell de senaste två åren och är nu ett namn som klingar kärt i många designers hjärtan. Listan på catwalks hon har gått och märken hon har representerat är lång: Gucci, Alexander Mcqueen, D&G, Chloé, Calvin Klein, Emilio Pucci, Chanel, Christian Dior, Fendi, Ralp Lauren.. continuing.

Här spring collection's by Jason Wu, Fendi, Daughters, Issa, Donna Karan, Valentino.

Hon är en av de modeller jag ser upp till mest, utseendemässigt. Hon utstrålar sådan naturlig skönhet, då hon är ännu vackrare utan smink. För henne är perfekt hy en självklarhet. Hon får en att vilja lägga halva sin budget på peeling, rengöringsprodukter och ansiktslotion för att få den perfekta hyn, även om man aldrig skulle bli lika vacker som henne.. Kärlek.

Pontus kom hem


"come as your are"


Models: Catherine McNeil och Abbey Lee Kershaw.

Tycker lite extra mycket om detta eftersom kläderna är oerhört vackra, att Ellery är en personlig favorit inom clothing gör heller inte det hela sämre. Måste dock erkänna att jag har alldeles för dyr smak..

på önskelistan just nu.


Kofta Catherine Malandirino, Trosa Calvin Klein, Bh Mimi Holliday by Damaris, Top Pringle of Scotland, Linne Alexander Wang, Armband och Leggings Valentino, Skor Scorett.

Little J

Idag har jag varit i stan med little J. Vi hade jättemys och promenerade igenom alla stadens butiker. Tycker verkligen om den flickan, och idag var hon extra go&glad. Vi bakade även Hallon/Kardemumma-muffins och myste med Chai latte (à Espresso House). Dessvärre var hon tvungen att åka för 2 sek sedan då pojkvän och jobb kallade, men vi fick åtminstone vår lilla mysdag denna veckan.
Är så lycklig att ha en Chai hemma igen. Min burk har varit slut sen mitten av januari då P och alla hans vänner var här och drack upp allt! Killar sluta dricka tjej-latte?. Tänkte nu kolla lite GG för att sen ringa älskade P innan jag somnar, saknar honom så <3 Ha en fin kväll, det ska jag ha :)

little J - 07

notoriously breaking my own rules

Har nu suttit över två timmar på net-a-porter.com och kollat fashion week, kollektioner och kreationer. Det är en sådan otrolig inspirationskälla och idag känner jag mig tom och tar in allt mer än någonsin. Är förmodligen smått besatt av mode, men det är jag snarare glad över. Jag är en sån som inte behöver ha allt, bara jag får se det är jag lycklig. Det är därför ni ofta finner mig i NK, uppmärksamt spatserande. Jag älskar att shoppa, men ibland är shopping för mig att bara få se, se och prova och hänga tillbaka och återkomma om jag blir totalförälskad i något. Vilket är en händelse som brukar återkomma. Önskar att jag en dag bli framgångsrik (clothing design & arkitektur) och har råd med allt jag önskar mig. Det är nog mitt livs dröm. Men idag vill jag inte bli, jag vill bara drömma.

My largest inspiration of..

  • Underwear - Stella Mcartney, Calvin Klein, Mimi Holliday by Damaris, Princesse tam-tam, Victoria's Secret, Hanky Panky
  • Jeans - Ralp Lauren, Diesel, Replay, Armani Jeans
  • Tops - Miu Miu, Acne, Day Birger et Mikkelssen, Chloé, Stella Mcartney, Alexander Wang, One Vintage, Odd Molly, Christopher Kane, Markus Lupfer, Gestuz, Dagmar, Whyred, Ellery
  • Knitwear - Lexington Clothening, Day Birger et Mikkelssen, Hanky Dory, Acne, Camilla and Marc, Donna Karan, Maison Martin Margiela, Odd Molly, Rick Owens, Filippa K
  • Jackets - Max Mara, Fifth Avenue Shoe Repair, Rick Owens, Tommy Hilfiger, Chloé, Banana Republic, Filippa K, Gestuz, Marc by Marc Jacobs
  • Bags - Mulberry, Marc by Marc Jacobs, Rizzo, Dolce & Gabbana
  • Shoes - Vagabond, Minimarket, Bronx, Acne, Scorett, Haider Ackermann

Fredags inspiration


GESTUZ


Spring Summer collection 2010 - Bonheur!

Filippa K

På begäran mr E, spring collektion 2010 :)

finns att sukta efter på Filippa K's hemsida här.

Read it.Filippa K

Hur kan jag aldirg ha förstått mig på detta märket? Det är ju underbart, aningen klassiskt men vissa plagg är ju precis vad man behöver (läs vill ha pga shoppingberoende..). Detta är höstkollektionen, vilken jag föredrar  framför den mer färgglada vårkollektionen, men the spring collection kanske kommer upp här framöver ändå. Det hjälper ju inte att hemsidan är hur vacker som helst - Filippa K.
Önskar nu bara att jag inte shoppat upp mina pengar förra helgen eftersom jag nu verkligen skulle vilja köpa koftan på näst sista bilden och kavajen på första. Gillar även att dessa plagg finns på rean nu.. Life is unfair.

RSS 2.0
SoChic.se