SNAPSHOTS

Julmys och champagnelunch i Marseille med James / massor med Starbucksbesök / ny älsklings coffee - salted caramel mocha / sightseeing / latte-mys på deck.

PW yoga

Lyckades ju faktiskt ta mig till bageriet igår även om jag fastnade i julshoppingvimmlet först, och köpte nytt underbart frukostbröd med nötter (mitt älskade danska rågbröd börjar ta slut så har shoppat lite andra nu som jag kan mumsa på så inte det tar slut för fort) - helt sjukt gott! Blev det och juice innan gym, PW och yoga imorse innan jag tog tåget till Marseille och äventyr.
 
Bisou, Moi.
 

OFFICIAL - atlantic crossing

Har inte riktigt förstått detta än, men jag ska korsa ATLANTEN med världens finaste superyacht som jag JOBBAR PÅ. Fick bekräftat av kapten igår att jag kommer få kontrakt för tillsvidareanställning och göra crossingen till Miami tillsammans med dem. Ska bli så himla skönt att komma tillbaka till värmen och bli solbränd igen, sola lite på topdeck och hoppa i och bada mitt i Atlanten i 5 km djup - AH.
 
Bisou, Moi.
Kogo M/Y - yes här jobbar/bor jag, helt ofattbart.

Julshopping bland palmer på rivieran


Julgransförsäljning bland palmerna..
Shopping-paus i Toulons Nespresso store (två våningar tapetserade med nespressokapsyler och allt för underbara espressos + loungeavdelning och nespressobar à business feeling) med provsmak av hasselnöt/mörk choklad-nespresso - en av de nya julsmakerna för 2012.

Nya älsklingsbutiken i Toulon (finns ett fåtal bra butiker här tillsammans med Paris mini-Lafayette) med MbMJ-väskor, myshörna med nyaste upplagan ELLE, Vogue, Mon Clear-jackor, massor med Isabel Marant och Anna Sui kläder. I die.
Shoppa nyjagad kanin eller fasan - bara i Frankrike..

Skulle bara in till bageriet en snabbis idag men så sprang jag på världens finaste julgran (mitt bland palmerna på rivieran..), julmusik och massor med julskyltning så blev en riktig jul-shopping-dag istället. Hittade även hem i världens mest underbara lilla boutique (blanda minimalistisk inredning, Isabel Marant-jackor, Marc by Marc Jacobs färgglada väskor, Dsquared2 skor och superservice där dom slår in allt i silkespapper och följer dig till dörren för att bära kassarna - jag var hemma så att säga) och råkade köpa en ny älsklings-partyväska från MbMJ (tyckte faktiskt att jag kunde passa på att fira mitt fantastiska besked igår) så nu kommer jag sväva på små moln resten av veckan. Nu yoga och pilates tillsammans med tjejerna innan dom flyger till Paris och Miami över helgen.
 
Bisou, Moi.

Workout + night out

Precis kört 30 min to-die-of workout i gymet, vilar lite för att avsluta med yoga sen. Ikväll ska vi ut och äta på italiensk restaurang (goodbye-night för två tjejer på båten), blir svarta high heel sandals, byxor i svart läderimitation, skjorta från Marc O'Polos flagship store i Berlin och älsklingskoftan från Hunkydory för att hålla mig lite varm + massa mjuka lockar (är så glad över att mitt hår börjar kännas långt nu) - beyond kväll.

Bisou, Moi.


Amerikansk Thanksgiving-kväll


Firar typical american thanksgiving idag med kalkon, tranbär, sweet potato, pumpkin pie, brownies och hallon/blåbärs smulpaj (som tydligen är amerikanskt? No way! men var så lycklig att få mumsa favoritpaj ändå) och massa "familjemys" med crewt. Gottgjorde för alla onyttigheter med 45 min intensivt pass i gymet innan och nu blir det mys i sängen med ELLE, nya Gossip Girl-avsnitt och yes mer paj - Mmm.
 
Bisou, Moi.

my life in 10 years

Har alltid trott fullt ut att man är in charge of sin egen framtid. Med stark motivation, right place in right time och riktigt mycket jobb kan man nå vart man vill. Fokus just nu är en toned and taned body (därför jag springer varannan dag och tränar massa styrka - var ju såklart inte kul i början men nu när jag fått upp konditionen ordentligt älskar jag oövervinnerlig-känslan när jag kan sprinta 800 m utan att det känns överdrivet ansträngande), resor och yachting, sen blir det handels, utbildning och en killer-examen i Fahion Business innan jag kastar mig ut i världen för work work work. Har förälskat mig i så många platser och vill absolut ha en villa nära Götborg vid havet, ett sommarhus på franska rivieran och en penthouse suit på Upper West Side i NYC, men ska man nå dit måste man kämpa. Which I will - if you snoose you loose.



 
 

tumblr instagram

Följ moi på tumblr och instagram - klicka på bilden för att komma till min tumblr eller sök på joliechole på instagram. Sov gott angels.
 

Borta bra men hemma bäst


Har insett nu sen jag kom hem en snabbis var jag verkligen vill göra med framtiden. Har verkligen förälskat mig i franska rivieran och det posha livet här nere men nej jag älskar fashion business, att plugga på handels, köra minin genom Göteborg, fika och mysa med vänner i stan, shoppa svenska märken, mumsa smulpaj och honungsgratinerad getost, segla på västkusten, vindsurfa, åka på dagstripp till Marstrand, grilla på sommaren, promenera med mamma och vovven i augustiregn, bygga snögubbar och fira svensk jul. Jag vet att jag hittat precis rätt plats för mig just nu och jag fullkomligt älskar franska rivieran med yachting, brunch på Hotel Martinés i Cannes, att bo på en lyxyacht med marmorgolv, pooldeck och en Bugatti på taket, alla underbara vänner i Antibes, utflykter till den franska landsbygden (så vackert!) och lokala vingårdar, vårt resschema med Miami, LA, NYC, San Fransico, Cuba och Jamaica, galna festivities med brinnande bardisk, Bellinis och dance till SHM, men den närmaste framtiden vill jag spendera i Göteborg på handels innan jag avancerar utomlands och tar min master i Fashion Business i Borås. Kommer definitivt slutföra mitt crazyness-år på rivieran och Caribbean för att sen komma hem och fortsätta handels i höst nästa år med två terminer utomlands (varav en på franskt universitet) och med lite luxurylife i medelhavet varje sommar (bäst betalda sommarjobbet för att sola på deck, segla, blanda drinkar och serva billioners). Perfekt plan för success.
 
Bisou, Moi.

training inspiration.



How to get bodylicios.

 

training spa diet

Springer, tränar yoga, pilates och kroppsvikter varje dag nu med en vilodag i veckan då jag bara gör lättare övningar, yoga eller vilar kroppen helt, men känner ändå inte att jag får de resultat jag vill ha (vill både tappa vikt och bli mycket mer toned à sis C och VS-modellerna). Har därför börjat springa oftare, ökat från var tredje/fjärde dag till varannan men nu överbelastar jag knäna istället, så får styra om helt till mer yoga, benstyrka, dance och pilates istället (det tar väl sin tid att bli fit antar jag AH). Inser verkligen hur mycket det ger att ta hand om kroppen, både när det gäller healty food, training och spa-treatment - har så mycket mer energi nu än innan. High on life. Nu 30 min intensiv street och yoga efter det.
 
last week's training:
Mon. run 5 km
Tue. pilates och yoga 45 min
Wed. run 6 km
Thu, mage och rygg 60 min
Fri. core, armar, mage 45 min
Sat. run 5 km, PW 2 km
Sun. vilodag
 
Bisou, Moi.

me and my phone

Gud vad jag blivit mobilberoende sen jag flyttade till Frankrike! Främsta anledningen är ju såklart att hålla kontakten med alla hemma (vilket jag faktiskt varit otroligt bra på) men är även online på fb, viber, skype och instagram (där jag heter joliechole) dygnet runt. Måste kolla mobilen innan jag somnar och det första jag gör när jag vaknar, is that a problem? (little j och mamma klagar inte direkt) Älskar att ringa, maila och gossipa med alla hemma och nya vänner i London, Sydney och LA och vill passa på lite extra innan jag åker västerut och tidsskillnaden ökar. Fullständigt in love with min iphone.
 
Bisou, Moi.

best of ELLE

Älskar min nya vana att läsa svenska ELLE och mumsa danskt rågbröd till frukost (och middag och kvällsmat..), det gör verkligen hela dagen lite mer underbar. Så glad att jag lyckades få med mig de senaste månadernas olästa ELLE från Sverige när jag var hemma förra helgen. Har alltid tyckt att höstupplagorna är bättre och årets september och novembernummer har varit fantastiska - inspiration. Nu blir det ännu en mysig frukost med mitt älsklingsbröd och les magazines.











 

Shoppingrun

Tänkte först springa milen idag, men slutade med att jag shoppade loss på Lafayette, L'Occitane en Provance och Ralph Lauren ist (efter 5 km löpning). Hittade mina halvtrasiga älsklingsjeans från Ralph Lauren i nyare utgåva som jag tittat efter i både London och Paris (AH lycka!), citrus lotion från Bioterm, underkläder från Princess Tam Tam och Calvin Klein (som jag slog in som julklappar till mig själv hehe - typiskt moi) och citrus sorbet body cream, ansiktsmask och  Mmm-doftande ansiktslotion med SPF (för heli-deck taning på vägen till Florida) från L'Occtaine. Denna otroligt lyckade dag avslutas med middags-skypedate med familjen, en varm dusch och lite mer danskt rådbröd - Mmm.

Bisou, Moi.

SNAPSHOTS

Bilder från sensate veckan i Göteborg och Toulon - Packning inför överraskningshelgen, Espresso House Arkaden, shopping tur och chaimys med J i Göteborg, cocktailtraining med strawberry mojito, tårtkalas på båten.
 

Victoria's Secret Fashion Show 2012

Liten smygtitt på årets bästa modevisning. Kika in på Miranda Kerr, Candice eller Barbara Palvins instagram för mer bilder eller se det live den 4 december.
 

Odd Molly Chailatte Gossip Girl-marathon

Riktigt supermyser ikväll med ny fransk pedikyr på tårna, senaste avsnitten från GG, girltalk, älskade Odd Molly-sockarna och flera extra krämiga chailattes - precis vad jag behöver just nu. Planerar en swedish soiré på söndag kväll. Ska baka lussekatter (ja jag är of course redan in christmas-mode, vet redan nu att vi förmodligen kommer behöva jobba över jul så passar på att julmysa medans jag kan), värma glögg på spisen och duka med russin och mandlar i crew loungen så vi allihop kan mumsa godsaker och julmysa tillsammans à la suède - beyond. Nu ännu mer GG och sen bed, vill inte bryta min nya tradition att mumsa danskt rågbröd med bregott och läsa svenska ELLE till frukost, riktigt tidigt.
 
Bisou, Moi.

Flying to the French Riviera

Hade en väldigt typisk moi-flygtur hem till Toulon - pratade med Ingrid och drack EH mochalatte med extra shot och choklad på Landvetter innan jag steg på flyget (och köpte of course en andra mochalatte precis innan för att hålla hela flygresan), läste ELLE oktober och novembernumret som jag missat när jag varit i Frankrike (nästan värt att åka hem bara för det!), mellanlandade i Bryssel, shoppade macarons och världens juligaste kopp från Starbucks och fyllde på med white chocolat mochalatte, drack Champagne och åt tapas på en otroligt chic spansk tapasbar, promenerade på flyg no. 2, läste ELLE, mumsade lussekatter och drack mochalatte och sen var jag hemma på rivieran. Känner mig så otroligt världsvan nu när jag har flugit en del ensam - älskar det. Nästa gång blir det Florens eller Milano.
 
Bisou, Moi.
 

Day home 2

Day 2 hemma gjorde jag till något jag saknat riktigt mycket - lussekattsmys. Vi bakade och myste hela familjen och bestie sista timmarna inna jag var tvunngen att ta flyget tillbaka hem till franska rivieran (kändes konstigt att komma hem och inse att man har hem-känslor till två platser), mumsade nybakade lussekatter, lyssnade på svensk julmusik och drack glögg som om det redan var december - hur mysigt som helst och en perfekt avslutning på en perfekt helg.
 
Bisou, Moi.

Chailatte på rivieran

Har haft en riktig tjejkväll ikväll med massa gossip, planing för girls night out imorgon, chailattes och hemgjorda lussekatter som jag tagit med från swe. Så lycklig att jag beslutade mig för att köpa med mig två chaiburkar och massa annat gott svenskt som jag saknat. Fyllde väskan med bregott, jäst och saffran (till lussekattsbak här på båten), danskt rågbröd och glögg på vägen vilket gjort succée ombord. Nu blir det bed innan upp tidigt imorgon och mumsa danskt rågbröd med riktigt svenskt smör Mmm.
 
Bisou, Moi.

Day home 1 - lillasysters födelsedagskalas

Var riktigt roligt att så överraska hela släkten plus mammas bästa vän med familj. Hade bakat hallon och blåbärs-smulpaj (bara för att jag saknat det såå mycket!) som vi mumsade med vaniljglass, skvallrade om life as a yachtie (hur det faktiskt fungerar att jobba som bartender/barista/housekeeper/servetris/butler på en 72 meter superyacht) och gosade med minikusinen och lillasyster på hennes födelsedag. Hade en fantastisk dag, så härligt att se familjen igen, krama om mamma, äta smulpaj, promenera i Wasaaléen, bjuda bestie på chailatte, ta en tur med vovven i regnet, skvallra med sis no.1 och allt annat svenskt som jag saknat.
 
Bisou, Moi.

Day home 1 - shopping, överraskningar och chailatte

Satte mig på flyget supertaggad i fredags kväll, mellanlandade i Bryssel, sprang igenom shoppingen, köpte BOOST-smoothie och nya Vogue, flög sista biten hem till Göteborg, sprang av planet så jag nästan glömde incheckade väskan och kastade mig i armarna på världens bästa lillasyster som kommit på, skeemat och planerat denna överraskningshelg i smyg med mig senaste veckan (gud vad vi ringt hemliga samtal, skrattat och listat saker inför helgen). Körde sedan min älskade/saknade mini direkt till little j och knackade på hennes dörr mitt i natten - inga lyckorop eller glada miner bara ett chockat "jaha, kom in" innan hon verkligen förstod att jag var hemma på riktigt, sen blev det tusen kramar, gossip-sleep over hemma hos mig utan att någon visste att jag kommit hem. Totalchockade lil sis no.2 på morgonen med presenter och gos på hennes födelsedag och har aldrig varit så lycklig. Resten av dagen spenderade jag med världens bästa vän i världens bästa stad (har varit i både NYC, London och Paris på kort tid nu men Göteborg är alltid lika fantastiskt). Vi överraskade Joanna på Handels, Ingrid på NK och jobbarkompisarna på EH Södra Larmgatan, köpte med oss tre chaiburkar, shoppade Odd Molly och Hunkydory, myste i regnrusket med chailattes och mumsade lax och crazy good burger tillsammans med några killkompisar på Tranquilo innan vi skyndade oss hem för partey och sista stora överraskningen på lillasysters födelsedagskalas.

back at Côte d'Azur!

Hemma igen på båten i Toulon, Côte d'Azur efter en mini-weekend på hemlig plats. Känns helt underbart (dock inte lika underbart som den FANTASTISKA helgen jag haft, mer om den senare) att vara tillbaka i solen och värmen så sitter och njuter på deck nu, solar och läser senaste numret av svenska ELLE. Glömde jag säga att det är 22 grader?

Bisou, Moi.

Things I miss


Höstmys och promenaden till Handels genom Wasaallén varje morgon - perfekt för ett stopp på Espresso House Wasa eller Da Matteo på Viktoria för en morgon-mezzo!

Hemmagjord smulpaj med vaniljvisp (inte vaniljssås Jennifer!)

Alla mysiga caféer, bagerier och coffee shops som finns överallt i swe. Älskar att "fika" är ett verb i swe och att "grab a cup of coffee" inte inefattar att faktiskt bara sitta ner, dricka upp koppen och springa vidare. Nej långa fika stunder med bästa tjejkompisarna, gossip och tusen mocha latte ska det vara!

Världens bästa och varmaste höst-vinter-jacka.

Min älsklingsplats - NK Espresso House's balkong.

Grov scones med cream cheese och boysenbärsmarmelad, white chocolat cranberry cookie och extra krämig chailatte för frukost-plugg på Handels.

Höstiga grillkvällar med min LA-prinsessa (läs hennes blogg här!), honungsgratinerad chèvre, entrecotte och fetaostsallad med rostade pinjenötter.. Mmm.

Hunky Dory, Primeboots, Odd Molly, Filippa K, Acne, J Brand, Andersen & Lutch.. försök att få tag på det utomlands! Skulle vara Victoria's Secret som väger upp då men AH saknar svensk shopping!
 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 


Candice

Candice Swanepoel's Instagram idag - inspiration! (längtar så tills Victoria's Secret fashion show 2012!!) AH nu blir det milen.

Bisou, Moi.


Matfilosofi

Gud vad jag börjat älska riktigt god och nyttig mat efter den här dieten. Kan inte beskriva känslan över att längta efter den hemmagjorda muslin med linfrön och färska äpplebitar och kanel, laxsalladen till lunch, moules marinée eller en riktigt god avokadoröra (testar den här nedan till frukost imorgon!). Lyxa till det med salted caramel macarons från Ladurée, amerikanska pankakor och nybakade varma pain au chocolat måste man ju göra med ibland, men just nu längtar jag precis lika mycket efter mina nytttigheter. Den här dieten var exakt vad jag behövde för att komma in på ett nyttigt spår igen (hela anledningen till att jag startade var att jag tydligen inte kan säga nej till mörk choklad, alldeles flör många croissants med hallonsylt till frukost och chips med seasalt & vinegar-smak.. mycket svårt för en tjej uppvuxen i ett hus utan annat än osötad yoghurt, hemmagjord hallonsylt och supernyttiga flingor). Jag har aldrig mått så bra, och det har inte min nymera vältränade mage heller.

Bisou, Moi.
 
 
 
 
 

Världens bästa frukost

Tre veckors no carbs-diet över så nu mumsar jag naturell yoghurt, grains, linfrön och äpplebitar till frukost - gud vad gott det är MMmmm! Ska såklart fortsätta äta nyttigt med så lite sötsaker som möjligt, men lite flingor på morgonen eller baguette till lunch tänker jag allt unna mig (kanske t.o.m lite riktigt mörk sea-salted-chocolat till mina GG-kvällar). Startar en nyttigare livsstil nu, Pringles byebye, tight ass bonjour!
 
Bisou, Moi.
 

Chestnut festival och höstmys

Höstmarknad och kastanjens dag idag i Toulon. Har promenerat runt med nya höstjackan och mumsat rostade kastanjer, crème du marron, salted caramel macarons, nougat och chocolat chaud hela dagen. Köpte underbart god kastanje-och-choklad-nougat som jag ska mumsa på ikväll till favoritboken jag läser just nu. Älskar höstmys men längtar så tills vi lämnar Rivieran för Caribbean och det verkligen börjar hända saker, vill ha mer äventyr nu merci!

Bisou Moi.

Nougaten jag köpte längst ner, mums!

 
 

She is back!

Gud vad jag saknat den har tjejens sense of style. Tappade totalt bort hennes blogg nar hon bytte plattform for nagra ar sedan, men idag rakade jag klicka in pa den igen - LYCKA. Mode, photoshots, New York City, travels, campaignes, high heels, fashion shows och en hel dos av inspiration hitar ni har: Style by Kling.

training inspiration.

Alla träningsresultat ser bättre ut med riktigt solbränd hy - känns ju helt ok att jag seglar över till Florida, Cuba, Jamaica och övriga Caribbean snart.
 

A and BOOST

Hello Upper East Siders, har haft en egentid-och-spa-dag idag (en vän berättade för mig att det är superviktigt så nu inför vi facials, pedikyr och en riktigt lång varm dusch minst en gång i veckan) - sprang först en mil (helt slut, men ser fram emot träningsvärken imorgon) längs strandpromenaden i Toulon och myser nu med senaste avsnitten av Gossip Girl och BOOST-latte i sängen och har det så otroligt bra. Älskar livet här, så simple med massor av tid för träning, hälsa och att riktigt ta hand om kroppen (yes I'm still on diet, men nästa måndag blir det hemmagjord musli till frukost, längtar!) Min träningsplan just nu:
 
springer mellan 6 och 10 km varannan dag
tränar core, ben, armar och back i gymet varannan dag
en vilodag för löpningen en gång i veckan
 
Kan inte förstå att mitt största problem just nu är att inte få palmblad i huvudet när jag är ute och springer, och så snöade det i Oslo igår? Love my life.
 
Bisou, Moi.
 
 

RSS 2.0
SoChic.se