Update

Hade en underbar weekend i La Ciotat - var och hälsade på en kompis, bröt dieten (ordentligt!) och mumsade four cheese pizza, croissants och chocolat chaud hela helgen, promenerade omkring bland caféer och restaurants i sandaler när det blåste isvind och bara var 10 grader ute! (höjde dock mysfaktorn en bra bit) Man känner verkligen att det börjar bli höst här nu och jag kan inte sluta längta tills vår crossing när vi åker över Atlanten för att spendera vintern i varma Florida, Miami, Cuba, Jamaica, San Fransisco, LA och NYC (yes du läste rätt, det är vårt schema för vintern - mental.), Älskar verkligen livet as a yachtie, även om jag ser mig själv mer som en skipper än en partygalen workoholic som alla andra är här - så mycket äventyr och upplevelser blandat med turkost vatten, solsemester, segling, billioners och alldeles för mycket pengar. Saknar dock vintern, höstmys, lussekatter, familjen och de bästa vännerna hemma i Sverige (även om ni just nu är utspridda i Shanghai, LA, Oslo, Paris, London..), men förutom det finns det inget som kan få mig hem just nu.
 
Bisou, Moi.

SNAPSHOTS

Bilder från min weekend i La Ciotat.
 

Bloggtips - Sweet & Salt

Hittade den har underbara bloggen idag, fylld med bak och mat-tips och aah jag vill prova alla! En favorit var dessa amerikanska pannkakor med apple och kanel - mums!

On watch och girls night out

On watch idag (jag måste stanna på båten kontrollera säkerheten, övervakningskameror och stanna i crew mess mestadels av tiden) vilket betyder filmkväll , Sex and the City och Kim and Kortney take New York, eftersom jag och watchkeeper no. 2 kommer hänga i crew lounge hela kvällen. Ska även smyga ut en snabbis senare för tjejmiddag när Mia (angel) lovat att täcka min watch. Ska bli så roligt att gå ut bara vi tjejer och ha en riktig girls' night out med cocktails, skvaller och high heels - I need that.

Mia och jag sprang btw en mil imorse kl 6 am innan jobbet i ett kolsvart regnigt Toulon, snittid 5,46 min per km - sjukt stolt och sjukt mycket träningsvärk!

Bisou, Moi.


BBQ on the dock

Igar var det Liz birthday sa ikvall blir det BBQ pa the dock har i Toulon - var kock har dukat upp med lammracks, chillimarinerad kyckling, entrecotte, tusen olika sallader och stor chokladkaka till efterratt. Jag bidrar med lite klassisk svensk apple-smul-paj som forhoppningsvis gor succee (killarna har redan varit och smuttat pa den i koket, sa nyfikna! Tydligen gor man inte smulpaj utanfor la Suede). Blanda god mat, partygalna crew och ett oandligt forad av Corona, Absolut Vodka, Champagne och Rose - ja jag tror vi far en ganska bra kvall? Out to the partey nu, wonderful evening/night/morning!
 
Bisou, Moi.

RUN


Pain au chocolat och blåbärsmuffins till frukost idag.. no jag mumsade neturell yoghurt med kanel istället! Nu blir det en snabb löparrunda längs strandpromenaden och sen direkt till kvällens BBQ.
 
Bisou, Moi.

Training and Bday girl

Minifirade Liz som fyller 27 idag igår natt vid 00 med färgglada Cosmos, Bellinis, Mojitos (underbart att ha så många bartenders på samma båt!) och B-day pictures så är lite trött nu, men ändå uppe tidigt för lite workout session in the gym - core, ben, armar. Here we go!

 

BOOST

Boostar ordentligt just nu med Kusmi chaite och en energivariant som t.o.m heter BOOST, yoga, pilates, löpning, nyttig mat (mycket sallad, grönsaksjuice, naturell yoghurt, vatten, te) och inga kolhydrater eller socker. Känns otroligt bra för kroppen! I början dog jag av trötthet och yrsel men nu känner jag mig så mycket piggare än innan - nästan hoppar runt i båten som sis C hade gjort, supermycket energi! Shoppade också lite kläder och skönhetsprodukter i Paris perfekta för min BOOST-period: Kusmitea, self tan från Éstée Lauder, bronze powder, löparbyxor, löparjacka och minichip att ha i skon (ihopkopplat med min iPhone) så jag ser exakt hur/var/när jag springer + statistik, allt från Nike's tre-vånings-store på Champs Élusée. Motivation på hög nivå på Franska Rivieran!
 
Bisou, Moi.

Ladurée

En av de största anledningarna jag älskar Paris - Ladurées salted caramel macaron! Myste bort de sista timmarna innan tåget hem i Ladurées barlounge på Champs Élusée, mumsade macarons och drack chocolat chaud. Perfekt avslut på en perfekt resa.

 
 
 

PARIS

Bilder från gårdagens shopping i Paris.
 
Lämnade precis Mimmis lägenhet i Bastille, sjukt trötta (vi var ute till 4 am igår på Cha Cha)  och nu har vi myst i regnet och mumsat typical french breakfast med croissants, jus d'orange, confiture framboise, chocolat chaud och american pancakes (man måste ju lyxa till det lite när man är i Paris) hela morgonen - beyond, snart blir det tåget hem till Toulon. Gud vad jag älskar sånahär spontana helger, nu har vi gjort Montecarlo, Cannes och Paris - what comes next?
 
Bisou, Moi.
 




 

Ten Belles


Fikar med underbara Mimmi på coffee shopen där hon jobbar - såå sjukt goda mezzo's! I die. Underbart att få prata lite svenska (annars är allt engelska och franska på Rivieran), mysa i regniga Paris, mumsa hallon/äpple smulpaj med cheesecakecrème.. Yes där bröt jag dieten med god anledning, underbart gott!
 

Starbucks Paris

Skrattade ihjäl mig när jag fick min latte på Starbucks precis, såhär stavar fransmännen mitt namn efter bokstavering i kassan haha. I Paris as you know, precis färdig på amerikanska ambassaden (ett visum rikare) och har nu spenderat de senaste timmarna i Lafayette och Printemps för shopping shopping SHOPPING. Har sen promenerat längs Avenue Lafayette mot Champs Élusée och Place de la Concorde för att möta upp en Paris-väninna, men gatan tar ju aldrig slut! Sprang in på en Starbucks för en Mocha Blanch (vit choklad-mocha = to die for) och wifi-access till mobilens GPS och kunde knappt se Champs Élusée på kartan för jag har tydligen (trots mitt vanligtvis fantastiska lokalsinne) gått åt helt fel håll haha.. Inte ens värt att gå tillbaka så får springa ner i tunnelbanan nu innan jag blir försenad.
 
Bisou, moi.
 
 

Roadtrip Antibes Nice Toulon

M och jag åkte på en liten roadtrip längs Franska Rivieran idag för att göra ärenden åt båten och hämta upp två nya tjejer som ska börja jobba hos oss. Blev lunch med underbar getostsallad, bikinishopping och några härliga återseenden av gamla yachties i Antibes innan vi åkte vidare till Nice airport för att hämta upp tjej no. 2. Riktigt mysig dag.
 
bisou, Moi.

Weekend in Paris

Bokat en shopping-weekend i Paris till helgen med några crew mates (det blir jag och pojkarna som åker), längtar så efter Ladurée macarons, Galerie Lafayette och Champs Elysée! Planen är att ta tåget dit från Toulon och besöka den franska ambassaden - vi måste ha B1B2 visa (amerikanskt arbetsvisum) för att få jobba på båten när vi befinner oss i Caribbean i december - men jag tänkte shoppa loss lite (läs mycket) också! Har inte shoppat på hela sommaren undantaget ett corallfärgat nagellack från Chanel, löparskor från Nike och en tunn marinblå G-star höstjacka som jag unnade mig förra veckan (bilder på g) så behöver verkligen den här helgen i Paris.

Bisou, Moi.

Diet

Avancerar lite och följer nu Victoria's Secret diet and fitness program - målet är att se ut som Candice (eller Bianca, vår owners supermodell till flickvän) om några månader. Mia och jag springer fortfarande varannan dag men äter mer sunt än LCHF som känts lite för mycket fett för mig. Förstår inte logiken i hur jag ska kunna droppa i vikt och bli fit när jag fortfarande kan äta feta mejeriprodukter och såser. Nya planen består av en hårdare startphase men skönare och nyttigare i längden, vilket känns viktigt för kroppen också:
 
2 veckor utan kolhydrater, frukt och socker, så lite mejeriprodukter som möjligt.
Därefter äter man mycket frukt och grönsaker, fullkorn, yogurt, avocado, ägg, proteiner och fortsätter tills man når sin målvikt.
 
Detta tillsammans med hård träning à Victoria's Secret:
75 min styrketräning 4 gånger per vecka med fokus på ben, core, armar, balans och stretching.
Pulsökande träning som dans och löpning varannan dag.
Balans och slimfokus med yoga och pilates varannan dag.
 
Boost från Franska Rivieran!

ACTIVE

Älskar den här båten - just nu är det superfokus på träning och mat här. Några av killarna och jag kör LCHF (har inte ätit kolhydrater på 5 dagar, sjukt svårt när vi provide alla sorters Ben and Jerry's, choklad och chips..) och försöker äta nyttigt samtidigt som vi har gjort upp ett träningsschema:
 
Löpning 6-8 km varannan dag
Pilates/gym varannan dag
100 situps + 50 pushups + 50 back varje dag
 
det är ganska lätt att hålla LCHF-dieten när vi får alltid får så många olika alternativ till lunch och middag - det finns alltid någon god tonfisksallad eller avocadoröra att välja på. Killarna kör mycket proteinshakes (ca 4 per person om dan!) medan jag och M blandar frukt och grönsaks smoothies och juicer - favoriterna just nu är morot/apelsin/lime och vattenmelon/papaya/citron.
 
Är helt slut efter dagens pilates och gym-session (vi har en ny 2:nd stewardess som också är utbildad PT på båten från och med den här veckan så man är verkligen helt slut efter en timme i gymmet med henne!) och imorgon kör vi löpning och yoga. Nu back to dagens training vinprovning (jag kommer vara sjukt välutbildad bartender efter några månader på denhär båten).
 
Bisou, moi.

New boat

Flyttade till Toulon igår för att börja jobba på min nya båt. Har anställning/trail här i 2 månader och sen får vi se hur det går. Håll tummarna för mig för den här båten är helt amazing - already in love.
 
Här finns allt man kan önska sig - fantastiskt bra chef som serverar 3 olika rätter 5 gånger om dan (när vi var ute igår.. crazy night läs nedan.. så bakade han pizza åt oss när vi kom hem vid 03 am), senaste ELLE, Vogue, GQ, shampoo, hårinpackning, nagellack, hudlotion, facials, sunscreen och after sun (allt från Bioterm och Vichy), crewkyl med Champagne, Corona, getost, naturell yogurt, pizza, 10 olika sorters juicer, orangina, Chilliräkor, Quiche Lorraine, alla sorters Absolut Vodka, ALLT du vill äta dygnet runt. Alla har sin egen cabin med eget badrum och världens mjukaste säng, wifi över hela båten, crewgym och ångbastu.. med andra ord jag har det så himla bra här! Det är inte direkt värre när crewet är helt fantastiska och roliga människor (de flesta mellan 20-25 och crazy partyanimals).
 
Vi var ute igår för att fira min första dag och herre gud vad roligt vi hade. Först gick vi till en club-bar i Toulon för drinkar och cocktails (alldeles för goda och starka mojitos - farligt!) och sen till stranden och en klubb med grym house och drinkmix. Alla gick all in och drinkar/shots slutade aldrig komma till vårt bord, vi dansade på baren och bartenders skickade upp shots i neonrosa, orange och blått och hade så otroligt kul! Vi catchade taxis hem och alla fortsatte dansa i crewmess och vår chef springer upp till köket "ge mig 5 minuter" och kommer ner med nybakade pizzas med ägg, parma, mazarella och tomater - huuuur gott som helst! Vet inte riktigt hur vi kom till sängs (M vaknade t.o.m med klackarna på). Sjukt galen natt helt enkelt.
 
Updates kommer när jag hinner, hoppas ni har det beyond i SWE sålänge.
 
Bisou, Moi.
 
 

SNAPSHOTS

Snapshots från de senaste dagarna i Antibes, Monaco, Cannes och Juan-les-Pins.
 

Cannes 2.0


Second time i Cannes. Denna gången var det inte partey som var prio no. 1 utan segling och jobhunting. A och jag var där tidigt och dockwalkade innan vi åt brunch på Hotel Martinez (ja vi gick dit igen, det må vara dyrt men som sagt hur underbart gott som helst. Vi var höga resten av dagen efter egg n bacon, croissants, färskpressad juice, grekisk yogurt och american pancakes) och sen kollade på The Royal Regatta som seglas nu i Cannes.

 
 
 

Beachparty i Juan-les-Pins

En vanlig dag in the life as a yachtie - we party, we dance, we sunbath, we sail, we drink rosé and champagne, we spend an entire day on the beach doing nothing, we go out every night, we work on amazing luxyachts à 80 meter, we act crazy all day, every day, we never sleep.
 

French Riviera

Det är alltid något galet och spännande som händer här. Livet är så underbart och enkelt, alla är in for partey all day, every day. We just keep going och jag har ingen aning om när jag kommer tröttna på det här. Just nu känns det som om jag kommer stanna här, festa i Cannes, segla i Ft Lauderdale, sola på deck under vår crossing to Caribbean, springa the morning run längs havet i Antibes, hänga på stranden hela dagarna och jobba på fantastiska 70meters luxyachts tillsammans med underbara partyanimals till crew..

AH jag älskar detta, byebye Sweden we'll see when I'm coming back.
 

Cannes

Madeleine, moi och Emily hade an amazing weekend i Cannes för några veckor sen. Den här helgen var helt galen. Började med rosé i hotellets jacuzzi på taket tillsammans med ett gäng franska billioners och yachtinvesters innan vi gjorde oss iordning för att dra vidare ut till Bâoli- crazy klubb där alla killar är billioners och tjejerna modeller. Jag hade 13 cm klackar + mina 174 cm och jag var normallång på den här klubben.. Vi hade bokat bord kl 23, men det var hur mycket strul som helst så vi fick maten först en timme senare.. dock bjöd huset på fantastiska bellinis á 25 euro (den enda vi drack under den här helgen och Maddies nya favoritdrink). La pertey började vid 01 när dom tände eld på hela baren (!), DJn mixade ihop live bongotrummor med house och alla bartenders stod upp på baren och sprutade med brandsläckare över dansgolvet. Vi hamnade ganska direkt i VIP avdelningen där jag inte vet hur mycket Dom Pérignon vi blev bjudna på (räknade till 8 flaskor på en timme vilket är ganska mycket?). I died. Dans i sofforna, champagne, yachties, billioneres, bussinessmen. Mina klackar åkte av (man kan ju inte ens stå i en soffa med 13 cm klackar så att dansa i en var helt omöjligt) och vi lämnade Bâoli bubbliga av champagne, utan skor och i en Porsche som tog oss direkt till hotellet vid 06. Har aldrig aldrig aldrig varit så bakis efter en utekväll och det hjälpte inte direkt att maddie fortsatte köpa bellinis till mig hela dagen ("blir man aldrig helt nykter kan man inte heller bli bakis för man är fortfarande onykter". Make sense?). Förutom min hemska huvudvärk hade vi en underbar dag i Cannes. Vi åt världens godaste och dyraste frukost (16 euro för en liten tellrik egg n bacon) på Hotel Martinez - so worth it. och spenderade resten av dagen på olika beachbarer. Kan nästan inte fatta den här helgen men AH som sagt galet amazing helt enkelt. And yes, vi gör om den snart igen.

Vårt hotells takterass och jacuzzi. Slottet till vänster är Cannes finaste hotell the Carlton - fantastisk arkitektur AH.



Längs strandpromenaden/the luxury shopping street stod sjuka Porschar, Audis och specialdesignade Minis. Min lil sis skulle dött så galen i bilar som hon är.


At the club. La partey var amazing - i klass med graduation..

Maddie and I på var beachclub-day.

Vårt hotells beach club.

Vår fantastiska frukost på Martinez - bästa jag någonsin ätit.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
SoChic.se