The Dream


Pontus & Linnéa firar sin ettårsdag idag. Han ska överraska mig och jag har ingen aning om vad han kan tänkas hitta på, men jag hoppas på något romantiskt och underbart. Nu blir det Sex and the City 2 för min del.



Two days in Berlin

Reser till Heidi Klum's hemland tyskland imorgon för ett samarbete med en tysk klass där, men kommer även besöka svartvita Berlin i två dagar.

Hetaste butikerna ligger längs Rosenthaler strasse, Alte Schönhauser strasse och Münzstrasse.
  • Colours
    Bergmanstrasse 102.

    En av stans största secondhand-butiker, som har allt och lite till. Priserna är låga och utbudet enormt – som bäddat för fynd!
  • Extrafein
    Kastanienalle 55.

    Cool och välsorterad affär med fantastiska designerplagg. Här finns bl a tyska märket SoPopular, danska Libertine-Libertine och svenska Acne. Ganska dyrt, men prisvärt. Här kan du hitta riktiga guldkorn.
  • KaDeWe
    Tauentzienstrasse 21–24.
    Europas näst största varuhus efter engelska Harrods, med sju våningar fullproppade av kläder, accessoarer och parfymer från alla tänkbara lyxmärken. Missa inte det populära mattorget på plan sex, där du kan gå loss bland ostar, chokladpraliner och champagne.
  • Trash-schick
    Wühlischstrasse 31
    .
    Förmodligen stans bästa vintage-shop, med en romantisk och genuin touch. Här hittar du kjolar, blusar och underbara accessoarer. En perfekt anledning att ta sig till Friedrichshain.
De populäraste kvarteren heter Kurfürstendamm och Breitscheidplatz. Missa inte heller jättevaruhuset KaDeWe, som är Europas näst största efter engelska Harrods.

KaDeWe in Berlin.

Klubbar:

  • Berghain
    Wriezener bahnhof 1.
    I detta gamla kraftverk kan du festa både natt och dag. Ohotad kung bland Berlins nattklubbar!
  • Bar 25
    Holzmarkstrasse 25.

    En av Berlins hippaste barer som ligger vackert vid floden Spree. En fullträff!
  • Watergate
    Falckensteinstrasse 49.

    Snygg och färgglad nattklubb med stora glasfönster och utsikt över vattnet. Här spelar ofta världskända DJ:s.



Good Morning Upper East Siders

Sitter och smuttar på en varm Coffee Latte och följer helgmorgsrutinerna - läser fashion blogs, ELLE, dricker hemmagjord Latte och kollar fb. Inspireras mycket nu när det är höst, som för mig är höstkollektioner fashionistas, shopping och en varm latte. Sommaren är slut och istället för att ligga i solen på Marstrand plockar jag nu ut stövlarna och den älskade röda Odd Molly jackan ur garderoben. Hösten är ändå underbar, särskilt när du sitter hemma i värmen och tjuvkikar på vårens kollektioner. Längtar till Berlinshoppingen och resan till Tyskland nu, bara tre dagar kvar - Wish me luck

xoxo Gossip Girl


Det finns inte ord för dem med underbar stil - Chloë Sevigny, Song of Style, Fashiontoast, Abbey Lee Kershaw for Lanvin, Karmen Pedaru for Stella Mccartney, Emsedge, Kate Bosworth och Bisous, backstage hos Chloé.

HOW COULD ANYONE BE THAT GOOD LOOKING?


The answer - They can't.

Allt handlar om att fejka det. Fake it and break it. Blanda och mixa märken, billigare basplagg tillsammans med utstickande designer märken, asessoarer som speglar din personlighet och "den du vill se ut som". Se designer med egna ögon, härma och efterlikna. Det är underbart med förebilder, men du ska inte bli en kopia utav dem utan utifrån dem skapa din egen bild och utsida. Se på Chloé och skapa något eget, liknande, men inte likadant, men man kan antyda var du fått din inspiration från.
Vet att jag pratade om att köpa en provdocka och börja sy upp egna kläder för ungefär ett år sen. Känner att det jag vill klä mig i inte finns att köpa, eller finns över huvud taget. Jag kanske borde skapa det själv helt enkelt? Tanken och inspirationen finns där, det minsta jag kan göra är att försöka.

The Coffee Lover


Saknar denna killen <3

Weekend Shopping

Beyond shopping med little J i fredags, det och mycket mer gjorde min dag fantastisk. Denna helgen har varit bästa på länge. Älskar spontana utgångar, Champagne, tjejerna och Mr H, och pojkvän såklart, lägg till Chai och mys framför brasan också.
Idag är det planerat shoppingday med Mr E och massa nya härliga höstplagg i garderoben. Lovar bilder på härligheterna senare. Längtar så tills vi springer gatorna fram med Latte i ena handen och nyshoppade plagg i den andra! Jag är nog beroende (and so are Mr E).

Klicka på första bilden för att komma till Lexington's hemsida med världens mest harmoniska bekgrundsmusik.

Fall

Just slipping into something more comfortable..

Har äntligen hittat min underbara winter-kofta - Odd Molly is my lovely winter dream.

Cuck Bass & Blair Waldorf


Today is a wonderful day, because it's a day with miss E, Chai and Chuck & Blair.
Season 4 here we come!

Haiku Sushi Lounge

Igår stack älsklingen och jag in till stan och åt Sushi på Haiku Sushi Lounge - godaste sushin jag ätit! Vi tog buffé och satt på barstolar runt ett rullband där ett otroligt antal olika sorters sushibitar snurrade runt. Det var bara att välja och plocka hur mycket du ville.. har förmodligen aldrig varit så mätt som jag var efter 11 bitar!

Haiku Sushi Lounge, Drottninggatan 26c

RSS 2.0
SoChic.se