Landet av Tequila

Sprungit min snabbaste 10 km hittills (5,18 min per km), druckit alldeles för många frozen margaritas, shotat tequila, surfat och flytit runt på baddle boards, läst ikapp 4 månaders missade svenska ELLE och Sofi Fharmans Bodylociousbok, catchat up med solbrännan och myst på stranden med tjejerna - så ser livet ut i Mexico just nu. Otroligt vackert här, 36 grader, kritvita stränder precis som Bahamas fast mixat med lite civilasation. Nu ligger vi vid en liten gömd hamnstad helt utan luxury och turism med små personliga boutiques, coffee shops och restauranger precis vid havet. Sandstrand och strandpromenad följer längs hela kusten (perfekt för mina löparrundor) och här finns inte så mycket mer att göra än hyra surfbrädor och paddla ut till öarna utanför kusten (sjukt exotiska med höga berg och vita stränder). Idag blev det catch up på solbrännan (vill bli lika brun som jag var i Nassau för några veckor sen), jobb på deck och paddle boarding med tjejerna och imorgon spenderar vi förhoppningsvis på en av världens vackrast rankade stränder.
 

Amsterdam to Mexico

Älskar att vara världsvan chic world-cruising flygare - lämnat swe för en halvdag shopping i Amsterdam innan jag flyger vidare mot Mexico City och slutligen Las Paz, Baja California. Redan börjat planera min beach-outfit för vår kommande Tequila-weekend, boka in businessmöten och arbeta med nya framtidsplaner och idéer för sommaren. Varvar Vogue med mitt favorit finans magazine och Sofi Fharmans Bodylicious bok och blir supertaggad på en framtid inom Fashion Management/Industrial Financial Business och superfokus på träning/bikiniprep och kost (något jag verkligen kommer ta tag i så fort jag är back onboard) - först måste jag bara avsluta detta lyxury-partey-seglar-år. Nu flyg mot Mexico och US west coast.
 
Bisou, Moi.

vår sista weekend i Miami

Biljetten hem till båten bokad - på onsdag blir det MEXICO, 34 grader och sool. Yes please. Har haft några fantastiska veckor hemma och igår var sista parteyhelgen i swe på ett tag (nästan lika bra party som ULTRA i Miami). Kommer sakna alla hemma men längtar redan efter våra planerade road-trip-weekends i Mexico, ny solbränna och saltvattenslockigt hår. Loving life. Här kommer en liten bildbomb från sista weekenden i US och Miami innan jag flög hem till swe på semester.

Takpoolen - här hängde vi hela helgen med fritt supply av mojitos, smoothie-shots och mexican wraps.



Vi hämtar posten.

Brunch på franskt delikatesscafé i downtown Miami.


Utsikt över the Epic Marina och Miami skyline från pool deck.

Utsikt från vår lägenhet i the Icon Brickell skyskrapan där vi bodde hos en kompis över helgen.

Husets lobby som såg mer ut som en konsthall med målningar lutade mot väggarna, 6 meter i tak och confranicierer som hämtade ut en Tom Ford kampanj.

Körde runt i downtown och längs South Beach för att hitta bästa ULTRA-outfiten.

Världens godaste yoghurt och hemmagjorda granola med färska bär - Died så gott.

Våra ULTRA-outfits innan vi såg SHM's sista konsert någonsin - helt galet fantastiskt.

Nightview från lägenheten.


Avslutade en fantastisk weekend vid takpoolen med otrolig huvudvärk, 10 Vitamin Water var och äkta american steak house burgers. High on life.
 
 

Hej och hå

Champagnebaren igen med en ny prinsessa - jag borde ju få rabatt som introducerar så många champagneälskare till detta nya älsklinghak. Idag var det jag och min Paris-fashionista som shoppade loss på NK's tjejkväll (gratis champagne där med..) och avslutade med ett par glas bubbel Pol Roger på Forssén & Öberg. Ohlala ännu en fantastisk kväll av girltalk, pojk-updates och massor av skratt. Flyttar jag inte in med den här tjejen inom kort vet jag inte vad jag skulle göra - meant to be helt enkelt.


Tan Tan Tan

Har nog aldrig varit så brun som jag var när vi bodde i Nassau, Bahamas i några månader. Älskade hur alla servitriser, confransierer och luxurypersonal på resorten alltid var "tvungna" att påpeka vilken fantastisk solbränna du har - good feeling resten av veckan. Dock känns det som om hela solbrännan försvann samma sekund som jag steg av planet på Landvetter för två veckor sen? Älskar riktigt mörk jämn solbränna tillsammans med en top som är djup i ryggen (det är typ min vardags-uniform just nu tillsammans med min nya älskade Hunkydory jacka - perfect match). Har bara en vecka kvar nu innan jag är tillbaka ombord i MEXICO (det är 34 grader där just nu) och kan träna i solen på deck igen - längtar!

Bisou, Moi.


Champagnebaren

Hade en perfekt kväll ute igår med min älskade LA-prinsessa. Vi firade hennes 21 årsdag med två flaskor Pierre Péters, skratt och massor med girltalk på nyöppnade champagnebaren Forssén & Öberg - helt fantastisk och ny favorit. Varit där tre gånger nu på en vecka och redan bokat date där för nästa vecka med. Mysfaktorn är på topp med kristallkronor i taket, fokus på champagne och säsongsbaserade delikatesser, ostron och fois gras, härligt crowd och underbar atmosfär (ja Anna Juhlin du hade älskat detta, vi måste gå hit!).



 


yachts

Jag älskar verkligen mitt jobb och alla fördelar som kommer med det - resor, språk, perfekt solbränna året om, människor från hela världen, segling, strandhäng i Bahamas, utekvällar i Miami och bellinis vid Cannes strandpromenad allt blandat med superluxury. Yachting är en hel industri där man arbetar som personal ombord på privata lyxyachter, seglar var helst gästerna vill resa och ger top notch service 24/7. Det är alltid sjukt mycket att göra (allt från att flyga in KFC till en liten paradisö någonstans mitt i Bahamas, arrangera blommor, designa bordsdekorationer, åka yetski med gästerna och blanda 20 Pina Coladas på 3 minuter) och allt ska vara på en 12-stjärning servicenivå. Min position ombord kallas stewardess där man har arbetsuppgifter som bartendring, barista, servetris, housekeeping, butler och allt du kan tänka dig inom service.
 
Min båt just nu är 72 m (läs mer om min båt här) och vi är åtta tjejer ombord inom samma position som roterar och arbetar i shift så en av oss alltid är uppe och tillgänglig för service. Mitt favoritpass är frukostshiftet där du börjar 6 am med att ställa ut frukostbuffén, förberreda frukt och chilla med kockarna när dom bakar croissants på morgonen, servera gästerna som förutom bufféen kan beställa vad-dom-vill från köket (alltså vill någon ha en björnbärssmothie med banan och kokos så gör vi det no problem), förberreda för lunch och designa bordet med olika dekorationer varje dag. Efter lunch setup ligger passets break på 2-4 timmar där jag alltid springer iväg till gymet, tränar på vårt topdeck, mumsar skaldjurspasta på närmaste lyxrestaurang eller solar på stranden eller deck. Efter rasten är det fokus på mer service och housekeeping, förberedelser inför middags setup, blanda cocktails om gästerna är på pooldeck, checka städning och plocka iordning i rummen, vika handdukar och se till att allt är perfekt innan du slutar passet vid 9 pm. Efter jobbet brukar jag alltid hänga med killarna på deck (dom arbetar mer "vanliga" tider eftersom man inte kan jobba utomhus när det är mörkt ute), fiska över på akterdeck eller gå till stranden och bara vara. För mig är detta sjukt mycket jobb, lite rast och alltid stressigt och mycket att göra men samtidigt så otroligt värt det - tänk att varje gång du har rast är det som att åka på semester till Nassau och du får betalt för det.
 
Det krävs otroligt mycket engagemang och motivation för att arbeta inom den här industrin och första steget in som green kan vara tufft. Allt är väldigt utseendefixerat och CV-layout, referenser, tidigare erfarenheter och båt-vana är viktigt. Året är uppdelat i medelhav och Caribbean-säsonger, där det är enklast att börja i Medelhavet (eftersom den säsongen är mycket större för charters och det finns fler båtar att få jobb på) mellan maj och september. Jobb får du via olika agenturer eller dockwalking och the place to be är Antibes på franska rivieran (kan ses om världens yachtinghuvudstad - här samlas alla båtar, crew och agenturer). Något man även behöver är en säkerhetskurs som heter STCW (jag läste min här) och den kostar runt 10 000 kr.
 
Best Crew Agencys:
 
För mig var detta en prefekt grej att göra efter studenten - resa till världens mest lyxigaste platser, få gratis utbildning som bartender, high standard servetris och butler, prata franska och engelska, jobba och spara pengar (eftersom du inte har några utgifter för båten står för ALLT (läs mer om detta här). Dessutom kommer du tjäna mer än du någonsin kan göra av med - tro mig jag har försökt). Framförallt resorna och att alltid vara där det är bäst sol och lyx på jorden är vad tycker mest om med det här jobbet - känner mig så otroligt bortskämd och lycklig varje dag. Att man ens får betalt för detta (för för mig är det som att ha semester och jobba samtidigt) är löjligt. Hoppas jag lyckades svara på de flesta frågorna nu, har ni fler är det bara att skriva här.
 
Bisou, Moi.
lunchrast på stranden i Bahamas.
Albany i Nassau, Bahamas där vi bodde några månader.

Bordsdekorationer och design.
Akterdeck/topdeck, här dukar vi upp buffé, BBQ och cruising lunch.

Pooldeck och utsikt över Bimini Island i Bahamas.
Nyår på båten i downtown Miami.

Hemma i Miami med Kogo.

Grannyachts i downtown Miami, Epic Marina.

Avsltningssträckan när vi var ute och sprang i Albany Bahamas.

Utanför Palm Beach och påväg tillbaka till US efter 6 veckors charter i Bahamas.

En av våra follow-boats - följer alltså efter oss var vi än seglar så gästerna kan åka dit för dagsturer, speeddriving och lunch när dom vill.
Klassisk lunch-view - lite svenska ELLE, tjejsnack och tanning-sällskap, strandväskan, sololja och världens finaste paradisöar som utsikt.
 
 
 
 
 

Bahama mama

Welcome, totalt kaoz här idag. Många som undrar what a hell jag jobbar med när man får betalt för att dansa på pool deck, dricka cocktails och Champagne, sola bredvid en Bugatti Veyron, springa längs WPB strandpromenad, bo i Miami, Nassau och spendera lunchrasten på vita stränder i Bahamas - det kommer inlägg om detta senare i veckan så kika in då. Tills dess - more snapshots från senaste halvårets cruising i Caribbean.




Bahamas and Miami

Förra helgen i Miami var en total definition av high on life. Lämnade crew, yacht och löparskorna i WPB och stack till världens största house festival i Miami med en tjejkompis från Antibes. Bodde i världens lyxigaste skyskrapa med fritt spa och gym med panoramafönster och kristallkronor i taket, roof top pool, lounges, coffee shops, restauranger i byggnaden, oanständigt snygga confransiers i lobbyn, Miami's Club 50 på 25 våningen och utsikt över hela Miami's skyline från balkongen. Spenderade dagarna vid poolen på taket med fritt supply av mojitos och smoothieshots och nätterna med underbara business men (varav en som vi bodde hos. Världens mest fantastiska kille! Ger så mycket motivation till att lyckas att träffa såna människor och yes nu har jag bestämt att det blir industrial management för mig i framtiden) för Miami's nightlife. Hela staden var klädd i neon och glitterbikinis tack vare ULTRA, trafiken kaoz och vi varierade spelningar med Calvin Harris, Kaskade, Guetta och SHM med att köra nercabbat i downtown, äta brunch på franska delikatesscaféer och shoppa klassiska Spring Break och I'm in MIAMI bitch t-shirts längs South Beach. Dog totalt under Swedish House Mafia's sista konsert någonsin. Tänk Don't you worry child ekar mellan skyskraporna, fyrverkerier över hela Miami's skyline, the last speach av Ingrosso och We came We raved We loved på storbildsskärmarna. Aldrig varit så lycklig. I die.
 
Veckorna innan Miami och WPB spenderade vi i Nassau på samma paradisresort som vi bott vid innan i Albany. Sov middag på stranden (varje dag mellan 12-15, i två veckor. Har aldrig varit så brun. Min chef hotade t.o.m med att ge mig sparken om jag ökade på solbrännan mer. Givetvis gick jag till stranden ändå - perfekt solbränd hy går utan tvekan före jobb) tränade på världens bästa gym, besökte lyxrestaurangen och the endless pool som jag hängde vid "min sista dag i Nassau" förra gången vi var där, grillade och hade bonfire nights på stranden. I mitten av veckan checkade bossen ut vilket firades med vårt största beach party hittills med tropisk värme, sandstrand, palmer med hängmattor, bonfire, vattenmelonsmoothie, Champagne och Malibu Coco (fantastisk kombination!). Känner ju lite att det hade varit mer nice att ligga på stranden i Bahamas nu än att mysa runt med stor halsduk och stövlar i kalla swe.

påväg hem med flyget på MIA airport med obligatoriskt resesällskap - Starbucks iced salted caramel mocha.


gymet.

the SPA pool lounge.

lägenheten i MIA.
vårt paradis i Albany, Nassau.


Work

Jobbar från stan idag med lite nya framtidsprojekt, haft möte på handels, promenerat i solen med H och druckit alldeles för många espressos och ikväll blir det middag på Sense med min handelskollega J. Livet är bra mycket kaos just nu. Massor med business. I like.
 
 
 

SWEDISH TASTE

Har spenderat de senaste veckorna på en strand i Bahamas, springandes längs West Palm Beach strangpromenad och vid poolen på The Icon Brickel skyskrapan i downtown Miami. Mer updates om detta kommer senare (dropar dock lite bilder här nedan från förra helgen i Miami och sista veckan i Nassau). Just nu seglar min båt från Florida till Mexico där jag ska hoppa ombord igen om drygt två veckor. men är nu hemma för semester i innan jag reser tillbaka till mitt "riktiga liv" - känns mer hemma på havet, Bahamas och Miami än i kalla Gothenburg. Så underbart att träffa alla, vara riktigt solbränd och shoppa vårnyheter som jag vet att jag kommer kunna använda inom två veckor när jag är tillbaka i Caribbean men saknar luxurylivet, solen och mitt crew. Blir sjukt stressad av hur lugnt tempo det är i swe när jag är van vid att vara konstant high on life, jobba 14 timmar varje dag och aldrig ha ledigt (min första dag i swe var min femte lediga dag 2013). Älskar att ha mycket att göra och överexponera energi, vilket jag vant mig vid totalt nu. Önskar jag var tillbaka i en cab i downtown Miami med ULTRA's house vibe pulserande mellan skyskraporna och vårt spontana liv där allt är möjligt.

 

RSS 2.0
SoChic.se